Nova discriminació sexista

Aquest cop és un home qui la pateix, per no sé dona.    Però també es posa de manifest una mentalitat que encara és predominant.

Mauricio D., de 45 años,va demanar el 5 de setembre una reducció d’horari i un canvi de torn per tenir cura de la seva filla de set mesos.  La resposta de la seva empresa, la firma de lloguer de cotxes Goldcar a l’aeroport d’Alacant, va arribar per escrit  8 dies dresprés:  demanava l’empleat que demostrés que la dona no podia tenir cura de la nena !!!!!!!

El fet  que una empresa plantegi  que la cura d’un menor hagi de ser a mans de la dona no és res aïllat , segons Mayte Aracil, reponsable d’Igualtat de CCOO d’Alacant, qui ha denunciat el cas . La novetat és que aquesta empresa no hagi tingut inconvenient de deixar constància del masclisme per escrit.

Goldcar es defensa al·legant que la petició  de canvio d’ horari i  torn   ocasiona un “gran perjudici  organizatiu  degut
a la modificació  dels torns de la  resta  de companys”. El portaveu de l’empresa ha indicat que haguessin sol·licitat el mateix en cas que la demanad fos d’una dona.  Que concilie su esposa El País, 23 setembre

Deixa un comentari