Notícies d’interès

Primera: Aquest cap de setmana han tingut lloc a Andalusia (Sevilla) i Canàries  (Tenerife) dos nous casos de violència envers la dona. En el cas de Lora del Río, Sevilla, un home d’uns 40 anys que respon a les inicials F.J.C.C va matar la seva ex a ganivetades a l’estació ferroviària del poble sobre les 23·00h de dissabte. Poc després reconeixia el crim i està detingut. La dona havia presentat denúncia contra ell el passat juliol, però no havia volgut cap mena de protecció.

Pel que fa a l’altre cas, cap a la una  de la matinada el 112 rebia una trucada  avisant de la mort al seu domicili del barri Las Rosas a  Arona,  Tenerife   d’una dona de 38 anys a causa de les ferides d’arma blanca que pressumptament  li havia ocasionat el seu marit, de 54 anys. L’ home  també presentava ferides de  gravetat a tòrax i abdomen en autolesionar- se per la qual cosa ha estat traslladat en ambulància a Hospiten Sur tot i ser acusat de delicte d’homicidi per la Guardia Civil.

Segona: Rafah Nached, psiquiatra de Síria de 66 anys i fundadora de l’Escola  de Psicoanàlisi de Damasc  ha estat apresada acusada d’organitzar al país cursos d’ajuda per a la superació de la por davant la violència. Científics francesos vinculats amb la doctora  ( Nached va estudiar a la Universitat de París-Diderot )  ja s’han movilitzat per exigir el seu alliberament. Es troba a la presó de dones de Damasc i està animada tot i que pateix del cor. Formalment està acusada de la pràctica “d’activitats susceptibles de provocar la desastabilització de l’Estat”. Perfil a facebook

Tercera: S’acaba de publicar a Anglaterra la biografia de l’esposa    d’ Oscar Wilde, Constance (1858-1898). Es tractava d’una dona que va viure intensament l’espiritisme i el feminisme així com l’obsessió del seu marit pel jove i manipulador Bosie. La biografia desvetlla molts dels misteris que envolten el personatge. La seva autora és Franny Moyle i el títol Constance: la vida escandalosa i tràgica de la senyora Wilde. La personalitat d’aquesta dona va quedar eclipsada per la del seu home. Pel que ens mostra el llibre es tractava d’un ésser sensible i vulnerable d’ànima fràgil que durant les èpoques en què el seu marit desapareixia se submergia en la lectura de Dante o buscava refugi espiritual en un convent. Tot i que no va arribar a entendre-ho,  Constance va perdonar el seu marit quan va ser acusat d’homosexual. La dona va morir  jove  a causa de la mala pràctica d’un ginecòleg.

 

 

Deixa un comentari