Les dones de Castilla-La Mancha han de pagar els avortaments

Des d’aquest divendres lesdones que volen  interrompre voluntàriamente l’ embaràs a  Castilla-La Mancha no podran fer-ho a través de la seguritat social. Les clíniques amb  les quals el govern  regional havia signat un acord  per a la pràctica d’avortaments des  de l’entrada en vigor de la Llei de Salut Sexual i Reproductiva han decidit anar a la vaga de forma indefinida per impagament  reiterat.

Segons denuncien, no reben cap  abonament per part  de l’administració  pública des de desembre de 2010 i  l’import  del  que hom els deuda arriba ja a 1.300.000 euros.

Les clíniques que han plantat cara a la Conselleria de Sanitat són: Dator, El Bosque, Cire, Gimenur, Deia Médica, Iris i l’ Institut  Ginecològic  de Múrcia, els set  centres que el  juny de 2010, davant  l’ entrada en vigor de la nova normativa, van signar un conveni  amb  el govern  de Castilla-La Mancha per a la pràctica d’avortaments (només dues de les clíniques tenen la seva seu a  la regió , mentre que  la resta es   troba a d’altres províncies properes).

Des de juliol  de l’ any passat, aquests centres han realtzat  tots els avortaments de Castella- La Manxa a càrrec de la seguretat social -unes 3.000-, ja que cap hospital públic de la zona fa aquestes  intervencions.

Però només van rebre un primer pagament el desembre de 2010 pels serveis fets de re juliol  a  setembre de l’any  passat.

Ara ja la situació els és insostenible perquè els proveïdors de material no poden esperar més i hi ha d’altres despeses. Per això s’han declarat en vaga. Això no obstant,  les clíniques seguiran atenent les dones que demandin una especial atenció: que no puguin esperar per malformacions congènites, patologies físiques o determinades situacions socials . Cal dir, però que aquestes intervencions no són les més habituals.

Deixa un comentari