Polèmica pel nou cas de violència masclista.

A Màlaga s’ha produït un nou assassinat d’una dona, Susana G. de 37 anys, al mig del carrer amb una destral i un ganivet, per la seva exparella, que en tenia una ordre d’allunyament. Ell,  41 anys,  va eludir una condemna de 14 mesos de presó per amenaces i maltractament seguint   un curs de conscienciació en matèria d’ igualat. El  juliol de 2010 fou condemnat per un jutjat  de Violència contra la Dona, va començar el curs el novembre i només  va assistir a 9 de les 25 sessions del programa.  La suspensió de les condemnes amb  la condició de no tornar  a delinquir en un termini determinat -en aquest  cas dos anys- i  per seguir programes formatius, contemplada en el Codi Penal, és molt habitual en les condemnes de violència de gènere.

D’altra banda, aquest cas     ha motivat mútues acusacions entre l ‘Ajuntamento de Màlaga i la Secretaria d’ Estat d’ Igualtat sobre la denegació a la víctima del servei de teleassistència – un telèfon mòbil amb accés directe a policies experts en violència de gènere-. La cap de l ‘àrea de la Dona  del consistori, Gemma del Corral, ha esgrimit aquest matí un correu electrònic pel qual l’empresa  Eulen -adjudicatària del servei –  comunicava a l’ Ajuntament que la comissió de seguiment de l’antic Ministerio de Igualdad i la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) que la solicitud de Susana  havia “estat denegada” (…) “a pesar de complir amb els requisits d’ accés al programa. Al seu torn, Miguel Lorente, delegat del Gobierno contra la Violencia de Género  ha  assegurat que Igualdad “mai va denegar  la solicitud de la víctima, sinó que la solicitud enviada per l’ Ajuntament a través d’ Eulen “no es va complimentar correctamente” i que es va comunicar aquesta circumstància “per telèfon” al  municipi.

EN TOT CAS, EL SISTEMA DE PROTECCIÓ VA FALLAR PER TOTS COSTATS.

Deixa un comentari