Enquesta de Violència Masclista a Catalunya

Una de cada 4 dones residents a Catalunya ha estat objecte d’alguna agressió masclista greu al llarg de la seva vida

cartellEl Departament d’Interior i Relacions Institucionals, dins del Programa de seguretat contra la violència masclista, ha presentat els resultats de la primera Enquesta de Violència Masclista a Catalunya (EVCM) per tal de conèixer la dimensió real del problema i planificar polítiques públiquesmés efectives  S’han entrevistat 14.122 dones i 1.501 homes. Hi han col·laborat l’Institut Català de les Dones i la Regidoria de Dones de l’Ajuntament de Barcelona.

Algunes dades:

  • Una de cada 4 dones residents a Catalunya ha estat objecte d’alguna agressió masclista greu al llarg de la seva vida. Només al llarg de l’any 2009, més de 36.000 dones van patir agressions masclistes d’especial gravetat.
  • Més d’un 80% de les dones que han patit fets que consideren delictius, la majoria a mans d’un home del seu entorn, no ho denuncien.
  • Prop de 70.000 dones residents a Catalunya es consideren maltractades el darrer any en referència a la parella o exparella i dins de l’àmbit laboral.
  • Un 4% de les dones que han treballat per compte d’altri s’han vist obligades, algun cop al llarg de la seva vida, a deixar la feina a causa d’un assetjament sexual.
  • Un 5,2% han estat objecte d’acomiadaments sexistes.
  • Un 12,2% han patit algun tipus d’agressió sexista al carrer l’any passat, de les quals el 3,2% assenyala que els fets li van produir un impacte psicològic intens.
  • Es posa de manifest  l’augment del retret social cap a la violència masclista, tot i que les dones són més pessimistes que els homes pel que fa als progressos assolits.

Els resultats  de l’enquesta s’han donat a conèixer aquest migdia a la premsa.

Deixa un comentari