Campanya a favor de Sakineh Ashtianí

sajjad_ghaderzadeh_hijo_mayor_sakineh_ashtiani_junto_abogado_hatun_kian_comite_internacionalUna vegada més hem de parlar de la dona condemnada  a lapidació a Iran. Aquest cop perquè el govern del país, presidit per Ahmadineyad, ha incrementat la censura i el control als mitjans de comunicació.  La campanya a favor de Sakineh ha posat el règim a la defensiva i, per exemple, ha cancelat el permís de residència a la corresponsal del diari El País a Teheran, Ángeles Espinosa, qui ha estat conminada  a abandonar la República Islàmica, cosa que ha de fer en dues setmanes. Segons aquesta periodista, acreditada a Iran des de fa 5 anys, el nivell de tolerància de la crítica s’ha reduït considerablement des de l’arribada a la presidència de Mahmud Ahmadineyad.  De fet, no queda ni un sol diari reformista i més de 50 informadors i “bloguers” són a la presó. En aquest sentit, els dos periodistes alemanys que entrevistaven el fill i l’advocat de Sakineh han estat arrestats. Tots 4 són a lloc desconegut i la dona ha perdut tot contacte amb l’exterior.  Ara no només es tem per la vida de Sakineh sinó també per la deñls 4 homes. El País Internacional (12/10/2010)

Segons notícies de última hora el govern vincula els dos periodistes amb la contarrevolució.

Amnistia Internacional. Campanya per Sakineh.

Deixa un comentari