Notícies

sakineh SUSPENEN LA LAPIDACIÓ DE SAKINEH

Potser gràcies a la campanya internacional, la justícia iraní ha suspès la lapidació de la dona i ha acordat revisar el cas.

Tot i així, Amnistia Internacional no considera suficient aquesta suspensió perquè ara Sakineh ha estat acusada de col·laborar en l’assassinat del seu marit per la qual cosa encara s’enfronta a una dura pena.    El Periodico

ingrid-debauchies DONES EN CÀRRECS IMPORTANTS

La belga INGRID DAUBECHIES ha estat anomenada presidenta de la Unió nmaatemàtica Internacional en el Congrés Internacioanl de Matemàtiques celebrat recentment a Hyderabab ( Índia). Ella és la primera dona que ocuparà el seu càrrec el proper gener i el desenvoluparà durant els propers 4 anys.  Una de les seves    primeres declaracions : “La família no és un obstacle per a les dones matemàtiques”   Ecodiario

VIOLACIONS DE DONES COM A ARMA DE GUERRA AL CONGO

el-congo

L’ONU admet que va fallar a les dones violades a la RD del Congo. La xifra de dones agredides sexualment al país entre juliol i agost puja a 5oo. En el cas concret de l’agressió a 242 dones, incloses 28 nenes,  del poble de Luvungi, a l’est del país, a només 30 Km d’una base de les Nacions Unides,  per part dels rebels congolesos del Mai mai i de les Forces Democràtiques per a l’alliberació de Ruanda (hutus)  els cascos blaus no van actuar adequadament com ha reconegut Atul Khare, subsecretari general de les Missions de Pau de les nacions Unides.També Margot Wallström, de l’oficina de violència sexual  de l’ONU demana al Consell de Seguretat que hi hagi sancions per als impulsors d’aquestes violacions.  Blocs El País

Deixa un comentari