Disminució de les víctimes de violència de gènere

Malgrat les “bones” notícies sobre la disminució de successos de violència sobre les dones que ens van arribar dies enrera,  hem pogut saber que els delictes contra la llibertat  sexual són la tercera causa d’ingrés a les presons, segons estadístiques fetes públiques en premsa:

tipologia-delictes

Avui, 14 de gener, hem pogut llegir a la premsa que la ministra d’Igualtat, Bibiana Aído, i el delegat del govern contra la violència de gènere, Miguel Lorente, van presentar ahir les xifres de violència de gènere de 2009. Tot i que hi va haver 55 víctimes (amb 4 casos pendents d’investigació) aquesta és la xifrea mínima des de 2003 ( any en què es va començar a dur un recompte ). A més,   hi ha hagut una caiguda del 27% respecte el 2008 (ha va haver 76 casos) i del 8,3% des que va entrar en vigor la llei contra el maltractament.

De les 55 víctimes d’enguany, només 14 havien denunciat. Els homicidis han disminuït en el grup de menors de 30 anys ( han passat de 25 el 2008 a 16) i en el grup d’edats compreses entre 30 i 64 anys ( de 45 a 32) D’altra banda, ha disminuït el nombre de víctimes de procedència estrangera en relació a 2008 ( de 33 han passat a 20) Els mesos de gener i novembre no hi va haver cap víctima.

De cara a la prevenció, 167 homes porten ja la polsera amb localitzador per a agressors que van començar a impulsar-se el mes d’agost per ordre judicial.

Aprofitant l’ocasió, Bibiana Aído ha donat dades sobre l’ús de la línia d’atenció a víctimes de maltractaments, 016, que va rebre el 2009 un total  de 68.541 trucades que pugen a 159.207 els trucs rebuts des de l’inici del seu funcionament el 2007. La majoria de trucades van ser realitzades per les dones víctimes i el 18,9% per familiars. i amics.

L’objectiu, però, és arribar a la violència zero.

Podeu ampliar la notícia.

Deixa un comentari