Esportistes i solidaris

Ja fa dies que volia fer referència a aquesta notícia, però per problemes del servidor ( massa freqüents, per cert) m’ha estat impossible de fer-ho fins avui.

Diumenge 28 de novembre  al partit de bàsquet femení entre UNI Girona i Cadí La Seu celebrat al Pavelló  de Fontajau i que va ser retransmès en directe pel Canal 33,  va tenir  lloc diversos actes que tenien com a finalitat la  sensibilització pel tema de la violència contra les dones.
Les noies de l’ equip gironí van mostrar una pancarta amb un lema que en fa referència i a la mitja part es va llegir un manifest contra aquest tipus de violència amb la presència de personatges vinculats a la vida política. Tanmateix durant el partit es van poder consultar i recollir informacions d’entitats que treballen en aquest àmbit i fer  aportacions voluntàries per promoure accions per millorar la situació de les persones que han estat víctimes de violència masclista, ja sigui les pròpies dones o els seus fills i filles. La idea és que mitjançant l’assistència al partit i els actes que l’envoltaren , la societat civil gironina es posicioni clarament contra aquesta xacra.

El Bàsquet Català, en resposta a la crida del Govern de la Generalitat  a la gent de l’esport per fer visible el compromís amb l’eradicació de la violència contra les done, el rebuig i la condemna d’aquesta violència se suma al manifest:

EL 25 de novembre és el dia internacional contra la violència envers les dones.

Aquesta violència colpeja tothom i per això tota la gent del món de l’esport:
1. reivindiquem el dret de les dones a viure lliures de violència
2. condemnem totes les manifestacions de la violència masclista i
3. comprometem el nostre esforç per eradicar-la.

42466dadc3c543de D’altra banda, la Generalitat junt amb les Federacions de bàsquet Catalana i Espanyola han endegat un programa, “Cuida el teu cos, cuida la teva ment” que pretén ajudar, a través del bàsquet que ha de servir de teràpia, a millorar l’autoestima de les dones víctimes de violència de gènere que s’hi acullin. De moment s’han inscrit 28 dones. FEB i FCB

El programa es planteja com un complement a l’atenció que les dones reben als centres (la consellera d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat, Carme Capdevila, ha explicat que aquest any s’han atès 770 dones en els quatre centres d’Intervenció Especialitzada -CIE- de Catalunya)

El projecte, de nou mesos de durada, va iniciar-se el 4 de novembre a Salt (Girona) i ho farà al mes de desembre a Esplugues de Llobregat (Barcelona) amb una sessió setmanal. Cada entrenament, d’una hora i mitja de durada aproximadament, està destinat al coneixement, millora i manteniment de la condició física; descobriment i augment del repertori motriu tècnic-tàctic; millora de la qualitat dels moviments; estímul de la iniciativa, imaginació, autoestima i alegria, i activitats per a la relació i comunicació.

Deixa un comentari