S’ha eliminat el sexisme dels nous llibres digitals?

gemma-lienasDilluns 19 d’octubre vaig llegir a El País un article de Gemma Lienas titulat “Nuevos materiales didàcticos viejos”. L’autora s’ha dedicat a analitzar els nous llibres digitals, que s’estan utilitzant en uns 100 instituts catalans , expèriencia pilot d’aquest curs. Pensava que en ser materials nous s’haurien realitzat amb perspectiva de gènere. Va comprovar que no és així. No només el currículum segueix ignorant les dones i no ofereix gaires models femenins a l’alumnat sinó que  tampoc acaten la norma d’obligat compliment des de fa ja més de 20 anys que les dones apareguin com a ciutadanes i professionals en  il·lustracions, exemples i exercicis.

Destaquem la conclusió a la qual arriba la Gemma Lienas: Eliminar el sexisme en educació exigeix refer el sistema de valors que es transmet i repensar el constinguts.

Podeu llegir l’article al seu bloc i els comentaris que l’article ha suscitat.

Aquest és l’enllaç amb l’única editorial que té llibres de text digital Digital Text.

Deixa un comentari