Setmana solidària amb les dones afectades pel càncer de mama

llac-rosaDilluns 19 d’octubre és el dia mundial  del càncer de mama, el símbol d’aquesta diada és el llaç rosa.

Amb motiu d’aquesta data, ahir diumenge 25 d’octubre,  més de 8000 dones van participar a Barcelona en una cursa de cinc Km contra el càncer de mama. La cursa, guanyada per la marxadora María Vasco ( medalla de bronze en 20 Km als Jocs Olímpics de Sidney) va acabar amb la formació d’un gran llaç rosa apadrinat per l’alcalde de Barcelona Jordi Hereu i la cantant Marta Sánchez. El lema de la cursa ha estat “Mai estaràs sola davant del càncer de mama”.

Amb aquest acte va culminar la setmana d’actes solidaris contra aquest tipus de càncer. Amb les diverses curses celebrades a vuit ciutats de l’Estat espanyol, gràcies a l’aportació d’un euro del cost de cadascuna de les inscripcions, està previst que es reuneixin uns cinquanta mil euros que es destinaran a la lluita contra el càncer de mama, a través de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

Aquest tumor maligne, que afecta particularment les dones, és el de més alta incidència a Catalunya on cada any es diagnostiquen  5000 casos. La incidència  és cada vegada més gran, i cada vegada afecta més dones joves. Últimament ha disminuït la mortalitat gràcies al diagnòstic precoç i els avenços mèdics,  es calcula que al 2015 es podrà guarir un 90% dels casos”. Web de la cursa amb vídeos i fotos.

Deixa un comentari