15 d’octubre, Dia Internacional de la dona rural

El 15 d’octubre fou declarat per l’Assemblea General de l’ONU   Dia Internacional de la Dona Rural, Resolució de l’ONU A/Res/42/136. 2007. Aquet és el cartell de l’any passat.

dona-rural-2008El Dia Internacional de la Dona Rural té el seu origen en la Quarta Conferència Mundial sobre la Dona realitzada per l’ONU a Pekín el setembre de 1995, i fou el resultat de les propostes de la Federació Internacional de Productors Agraris (FIPA), la Xarxa d’Associacions de Dones Pageses Africanes (NARWA) i la Fundació de la Cimera Mundial de Dones (FCMM), pel reconeixement mundial dels múltiples rols que desenvolupen les dones productores, pageses i agricultores en l’economia i en la societat en general.

Amb motiu d’aquesta diada, la FIDEM (Fundació Internacional de la Dona Emprenedora) celebrarà la I Edició dels PREMIS FIDEM A LA DONA EMPRESÀRIA DEL MÓN RURAL .

Amb el lliurament d’aquests premis es vol fer visible la tasca que desenvolupen les empresàries rurals, la seva bona gestió en les empreses que dirigeixen i  l’aportació que fan a l’ economia del Pirineu.

L’objectiu és  reconèixer l’ aportació de la dona al món econòmic i empresarial des de l’àmbit rural.

El lliurament dels premis serà presidit pel Conseller de Governació Sr. Jordi Ausàs  i laPresidenta de l’Institut Català de les Dones ,  Sra. Marta Selva .

Deixa un comentari