Una dona, primera premi Nobel d’Economia

premi-nobel-economia

Avui parlem d’una altra nominació, aquest cop d’Economia, Elinor Ostrom d’EEUU, premi compartit amb el seu compatriota Oliver E. Williamson. El jurat ha volgut premiar les seves anàlisis sobre la política econòmica i sobre els límits de les empreses. Ostrom ha estat guardonada per les seves teories sobre la gestió de la propietat pública, treball que ha reptat la creença convencional que la propietat comuna és gestionada de manera pobra i hauria ser regulada per les autoritats centrals o privatitzada.

Nascuda el 1933 a Los Ángeles, Ostrom és catedràtica de Ciències Polítiques per la Universitat d’Indiana i fundadora del Centre per a Estudis de la Diversitat Institucional de la Universitat d’Arizona.

Al Nobel d’ Economia optaven els espanyoles Xavier Sala i Martín i Jordi Galí

LLegim la notícia a El País

Deixa un comentari