Mesures de discriminació positiva per a les directores de cinema

Ignasi Guardans, director general de l’Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals (ICAA), va justificar la decissió d’aplicar la discriminació positiva per a pel·lícules fetes per dones, mesura inclosa en l’ordre ministerial que haurà de desenvolupar la Llei del Cinema. Això es traduirà en més ajudes per a pel·lícules fetes per dones, és a dir les dones guionistes i directores tindran més oportunitats per accedir a les mateixes ajudes. Quan es doni “igualtat de condicions(qualitat, pressupost i tots els paràmetres que fixa l’ordre ministerial tindran un plus en la cocessió de fins al 50% de les ajudes”. Guardans va aclarir que aquesta discriminació estava en sintonia amb la Llei d’Igualtat.

L’anunci de la mesura ha generat diversitat d’opinió entre productors, guionistes i directors. Per a David Trueba “Una pel·lícula no depèn del sexe del realitzador”, en canvi Isabel Coixet pensa que “fins i tot els jurats dels festivals no són en absolut paritaris”…

La película de la discriminación positiva (El País, 24/09/09)

Una pàgina dedicada a dones directores.

gracia-querejeta1iciar-bollainangeles-gonzalez-sindeisabel-coixet

Deixa un comentari