Dones superformades, però subutilitzades.

Podeu llegir al diari Avui (20/09/09) Les dones ocupen el 8,8% de càrrecs directius en la gran empresa catalana.

Segons ha comunicat el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, en el I Congrés Internacional de Lideratge Femení celebrat a Barcelona (organitzat per l’Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI) de la Universitat Pompeu Fabra,  de les 400 catalanes més grans  només el 8,8% dels càrrecs els ocupen dones.

És decebedor que, mentre que  60% de les persones que finalitzen els seus estudis superiors són dones, només una petita part accedeix a càrrecs importants de decisió. La societat no es pot permetre desaprofitar les capacitats de les dones. Cal evitar l’abandonament prematur del mercat laboral per part de les dones, la qual cosa implica a més a més pèrdues econòmiques considerables.

En aquesta línia, l’economista i director d’Infonomia, Alfons Cornella, ha advertit que el 52% de les dones “molt qualificades” deixen de treballar entre els 30 i els 35 anys” i, sobre això, ha considerat que és necessari que “no se segueixi malgastant el talent femení”.

La secretària general d’Ocupació del Govern, Maravillas Rojo, ha indicat la necessitat d’evitar que la dona es vegi desbordada “per portar sempre la doble llista, la professional i la personal”. La maternitat és sovint un llast per a la dona, i un estudi de la Universitat de Nova York va demostrar que, davant dos currículum iguals en els quals l’única diferència és tenir fills, el 70% de les empreses decideixen contractar les que no els tenen.

Les dones líders són més col·laboradores i saben crear un ambient de treball millor.

Aquesta és una de les conclusions del congrés sobre lideratge femení: Els experts diuen que homes i dones no lideren de la mateixa manera.Elles intenten col·laborar, involucrar homes i dones en la planificació, en la presa de decisions; intenten preguntar a la gent com se senten, intenten que la gent estigui unida formant part d’un equip o d’un grup.

Dones empresàries. Reportatge de TV3

Tres dones directives de grans empreses expliquen les dificultats amb què es troben en la seva vida professional i personal.

Quan manen les dones. 30 minuts.TV3

Què hauria passat si en lloc de ser Lehman Brothers haguessin estat Lehman Sisters? Hauria fet fallida de la mateixa manera el banc d’inversions nord-americà? Si les dones manessin, haurien comès els mateixos errors?

Deixa un comentari