Exposicions “Dones de ciència” i “Dones matemàtiques” al mNACTEC

exposicions

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) [Rambla d´Ègara 27008221 Terrassa. T 937368966] presenta, fins al dia 1 de novembre, les exposicions temporals Dones de Ciència i Dones matemàtiques amb la voluntat de donar a conèixer les aportacions que han fet diverses dones de ciència al llarg del temps.

Dones matemàtiques. L’exposició, organitzada pel Museo de la Ciencia y el Agua de Múrcia, presenta la vida de catorze dones dedicades a les matemàtiques, des del segle VI a.C fins als nostres dies, i mostra les seves aportacions en el camp científic, tot posant de manifest les dificultats culturals i socials que van tenir per desenvolupar la seva veritable passió. L’exposició disposa d’un espai lúdic amb jocs matemàtics per a totes les edats: Onze activitats per a cinc dones són una sèrie de jocs creats per les nostres protagonistes plantejats de manera individual, i Dotze jocs matemàtics són una sèrie de jocs matemàtics que reten el visitant a resoldre vàries activitats seguint pistes com a única ajuda, tot per demostrar les aptituds i habilitats dels jugadors a l’hora de resoldre jocs de lògica, de combinació, de probabilitat, etc.

Dones de Ciència. L’exposició, organitzada per l’Institut Català de les Dones, adscrit al Departament d’Acció Social i Ciutadania, té com a objectiu mostrar dotze dones científiques, de 1594 a 1991, que han contribuït al desenvolupament de la ciència, i és un reconeixement a les aportacions que han fet les primeres dones científiques i tècniques; físiques, metgesses, botàniques, naturalistes, matemàtiques i biòlogues, dones que, des de les seves posicions, van transformar les fronteres dels espais tradicionalment assignats als homes.

Ambdues exposicions es podran visitar fins al dia 1 de novembre, de dimarts a divendres, de 10 a 19 hores; i dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14.30 hores.

Deixa un comentari