Violència contra dones

A. Schwarzer en els seus anys a Par?sPresentació Revista EmmaRevista EmmaHe llegit al diari El País (26/04/09) un comentari de Soledad Gallego-Díaz que fa referència a un article a Die Zeit de la feminista alemana Alice Schwarzer (fundadora de la revista Emma) cridant l’atenció sobre la mort d’estudiants a l’escola a Winnenden per part d’un exestudiant el passat mes de març, que va afectar 12 persones de les quals 11 eren dones (per a Schwarzer és evident que el pla de Tim K. era matar noies i professores) Segons la periodista alemana, aquest fet va passar totalment inadvertit per la premsa perquè no hi ha cap interès a plantejar la relació entre violència i masculinitat. Per a ella és increïble la manca de sorpresa que produeix arreu la violència contra les dones (el 90% dels casos d’assassinat sexual al seu país correspon a dones mortes per homes)

Marilyn FrenchLa guerra contra les donesThe women’s roomFrom Eve to dawn Podeu llegir el comentari de Gallego-Díaz

Parla també del llibre de Marilyn French (Nova York, 1929) From eve to dawn: a history of women, àmplia història de la violència contra les dones l’últim i quart volum de la qual va ser publicat en la seva edició de butxaca l’any 2008. Ella és un referent del feminisme i la seva novel·la The women’s room és tan trascendent com El quadern daurat de Doris Lessing i El segon sexe de Simone de Beauvoir. Altres llibres de French: La guerra contra les dones, Dones

Deixa un comentari