Claudia Goldin: Un Premi Nobel per estudiar les dones al mercat laboral

La professora de la Universitat de Harvard CLAUDIA GOLDIN esdevé la tercera dona que obté el guardó del Banc de Suècia en solitari, després d’Elinor Ostrom i Esther Duflo, en la 55ena edició dels premis. Goldin ha estat reconeguda amb el Nobel d’Economia pels  seus estudis pioners sobre la bretxa de gènere, tant d’infrarrepresentació femenina com dels menors salaris de les treballadores en el mercat laboral.

“Malgrat la modernització, el creixement econòmic i l’augment de la proporció de dones ocupades laboralment al segle XX, durant un llarg període de temps la bretxa salarial entre dones i homes garebé no  s’ha tancat”, subratlla l’acadèmia. “I ella ha proporcionat el primer relat complet dels ingressos de les dones i la seva participació al mercat  laboral al llarg dels segles”.

Claudia Goldin (Nueva York, 1946), és llicenciada en Economia per la Universitat de Cornell, doctora per la Universitat de Chicago, i en la seva dilatada carrera docent i com a  investigadora ha passat  por Wisconsin, Princeton, Pensilvània i,  des de 1990, Harvard. A més, forma part de la prestigiosa Oficina Nacional d’Investigació Econòmica des fa de més de tres dècades.

Deixa un comentari