Nou cas d’agressió a una noia a Teheran per no portar vel?

L’ONG de drets humans Hengaw, amb seu a Oslo, ha destapat aquest nou cas . La jove Armita Geravandde 16 anys va ser víctima el diumenge d'”un assalt físic” per part de l’anomenada “policia de la moral” o operaris del metro mentre hi viatjava, simplement perquè no es cobria el cabell. Actualment, la jove es troba ingressada a l’hospital, en vigilància intensiva i inconscient.

La versió oficial dels responsables del metro contradiu les acusacions de l’ONG. El director de Metro de Teheran, Masood Dorosti, va declarar a l’agència oficial IRNA que “els rumors d’una confrontació amb personal del metro no són certs i les imatges de vigilància refuten aquestes afirmacions”.

Aquest incident porta a la memòria el tràgic cas de Mahsa Amini, qui va morir fa poc més d’un any després de ser detinguda per l’anomenada “policia de la moral” per no portar correctament el vel islàmic. Les autoritats van atribuir la seva mort a causes naturals, però això va desencadenar fortes protestes en tot l’Iran. Aquestes manifestacions van exigir la fi de la República Islàmica i només es van extingir després d’una brutal repressió que va resultar en la mort d’almenys 500 persones, la detenció de més de 22.000 persones i l’execució pública de set manifestants. Enguany, en el primer aniversari de la mort de Mhasa, les autoritats no han permès a la família la celebració de cap acte públic en la seva memòria.

 

Deixa un comentari