La seva obra Concepción Arenal, la caminante y su sombra, un llibre que, segons el jurat és excel·lent, tracta sobre un personatge no prou conegut a la història d’Espanya, primera dona a rebre el càrrec de visitadora de presons a Espanya que va entrar, contra la voluntat de sa mare, com a oient en la Facultat de Dret de la Universitat Central (actual Universitat Complutense de Madrid), vestint robes masculines, ja que en aquella època l’educació universitària estava prohibida a les dones. També vestida d’home va participar en tertúlies polítiques i literàries, lluitant així contra el que estava establert en l’època per a la condició femenina.
El premi al treball de Caballé és concedit pel Ministerio de Cultura y Deporte, està dotat amb 20.000 euros. En aquest estudi biogràfic cal destacar la metodologia emprada per l’autora, qui ha emprat pluralitat de fonts, i el plantejament científic i rigorós.
CONCEPCIÓN ARENAL (1920-1983) fou una escriptora i precursora del feminisme espanyola.
Anna Caballé (L’Hospitalet de Llobregat, 1954) és professora titular de Literatura Espanyola a la Universitat de Barcelona; ha escrit anàlisi de la literatura autobiogràfica i articles publicats en revistes especialitzades, també ha participat en obres col·lectives.
Alguns dels seus llibres: Vida y obra de Paulino Masip (1998); Narcisos de tinta. Ensayo sobre la autobiografía en lengua castellana (1995); Francisco Umbral. El frío de una vida (2004); La vida escrita por las mujeres, 4 vols. (2003, 2004); Cinco conversaciones con Carlos Castilla del Pino (2005); Una breve historia de la misoginia (2006), i Carmen Laforet, una mujer en fuga, en col·laboració amb Israel Rolón.
Actualment presideix l’associació Clásicas y Modernas. Un dels seu propòsits és recuperar les vides de les dones que van ser oblidades.