Greta Thunberg rep el premi de la Llibertat de Normandia

La jove activista  sueca contra el canvi climàtic, inspiradora dels Fridays for Future, va arribar a  Caen en tren – no viatja en avió per  mostrar el seu  compromís  amb la  limitació de  l’impacte  medioambiental.  Havia  intervingut dimarts a  l’Assemblea Nacional a París i va rebre  diumenge el Premi  de la Llibertat de Normandia en reconeixement  a la  seva acció  per  conscienciar sobre la necessitat d’actuar contra el canvi  climàtic. Aquesta ha estat  la primera edició  del guardó,  creat per la regió  del nord-est francès.

En el seu breu discurs d’agraïment va dir: “La relació  entre la urgència climàtica, les migracions massives i   la fam  no estan clares per a tot el món. Això ha de  canviar”.

Thumberg,  de  16 anys,  va iniciar al seu país un seguit de vagues de fam per aconseguir que els polítics fessin quelcom per la lluita contra el canvi climàtic. La seva lluita s’ha estès arreu del món en forma de vagues estudiantils que tenien lloc els divendres.

Deixa un comentari