#SomDones

Des d’avui i fins diumenge vinent, 10 de març, sota el lema #SomDones les graelles de TV3 i Catalunya Ràdio s’omplen de programes especials i continguts diversos al voltant d’aquesta temàtica. A TV3 avui dimarts dediquen un Sense Ficció a les dones, el documental és dirigit per Laia Mestre i Mireia Pigrau,  De què es queixen les dones?   I es queixen de la bretxa salarial,  les dificultats de conciliació familiar, la problemàtica de la maternitat  de dones esportistes d’elit, la tirania dels cànons de bellesa, l’excessiu preu de productes exclusius per a elles, la por a patir agressions masclistes, le sentències injustes per crims contra les dones, la poca presència de dones en llocs de responsabilitat, el sostre de vidre a la feina, l’assetjament a la feina ( per exemple les actrius), l’escassa representació  d’artistes dones als museus o als llibres  de text, la invisibilitat de les dones als llibres de text, la pressió social dels rols de gènere, el desequilibri entre homes i dones en espais d’opinió al mitjans … I en definitiva es queixen d’haver de lluitar per tot això en ple segle XXI. Tot seguit,  al plató hi haurà el col·loqui   I ara què?, dirigit i presentat per Laura Rosel.

Divendres 8 de març, el Dia Internacional de les Dones TV3 estrenarà La dona del segle,  una pel·lícula dirigida per Sílvia Quer, amb guió de Margarita Melgar, sobre l’eclosió del feminisme.

Diumenge 10 de març, el 30 minuts estrena el reportatge de Mariona Bassa i Txus Navarro El sexe ignorat.

El 33 estrenarà aquesta setmana les sèries documentals Les dones de la ruta de la seda i L’ascensió de la dona i recuperarà les produccions Som dones i Free: Hadijatou contra l’estat.

Deixa un comentari