Objectiu: minimitzar la diferència salarial entre homes i dones

Per  corregir   l’escletxa  salarial que castiga les treballadores,  l’ Organització  Internacional del Treball (OIT) aposta no només  per a afavorir una major participació  de dones en ocupacions on predominen els homes, sinó també  que ells  entrin en sectors amb  gran  presència femenina.

Joaquín Nieto, director de la oficina de la OIT per a Espanya afirma: “Cal afavorir la diversitat de gènere: és necessari  que hi hagi  més dones enginyeres, però també  més homes infermers o  mestres” .

A més, l ‘organisme internacional destaca, entre les mesures més efectives,  polítiques de transparència com  les implantades a Alemanya ( les empreses d’aquest país de més de  250 treballadores estan obligades a informar les seves empleades del sou dels seus companys homes.

Al Nacional.cat podem llegir articles  sobre el tema que inclouen les mesures que el govern de Catalunya implementa per reduir la discriminació salarial entre dones i homes:

La lluita contra les desigualtats laborals de gènere i la fi de la bretxa salarial (28 nov)

 La Generalitat impulsa la igualtat també a la contractació pública (20 nov)

I a eldiario.es ( 27 nov) llegim:

La maternidad dispara la brecha salarial entre mujeres y hombres en España

A partir de la treintena la brecha crece al 10%. A los 40, las mujeres ya cobran un 15% menos que los hombres.

En el caso de los padres, apunta la OIT, en lugar de sufrir una penalización salarial, tienden a recibir un “plus” salarial, también respecto a los hombres que no tienen hijos.

En empresas de características similares, las que tienen más presencia de hombres cuentan con salarios más altos que las que tienen plantillas más feminizadas.

Deixa un comentari