Denunciem l’assetjament de dones periodistes al mundial de futbol

Julia Guimarães, reportera brasilera que treballa per al programa Globo Esporte, va viure una escena, malauradament massa  habitual. Mentre estava informant sobre la prèvia del partit entre el Senegal i el Japó, un aficionat es va abalançar sobre ella. Ella li va dir : “No facis això. No ho tornis a fer”. Tot ha estat gravat a tall de denúncia en un vídeo. (Perquè aquest ja és el segon assetjament que pateix la reportera de Globo Esporte des que va arrencar el Mundial.  Abans d’ella, Julieth González, enviada especial a Moscou del canal de notícies en espanyol de Deutsche Welle, va ser la primera a la qual van intentar besar el dia de la inauguració mentre estava realitzant una retransmissió en directe;  un home la va besar a la galta sense el seu consentiment i li va tocar un pit. Ella va continuar informant de l’ambient amb professionalitat i ell va marxar feliç, somrient. Hores després, González no va dubtar a afegir-se a la denúncia a través de les seves xarxes socials. “¡Respecte! No mereixem aquest tracte. Som igual de valuoses i professionals. Comparteixo l’alegria del futbol, però hem d’identificar els límits de l’afecte i l’assetjament”, va sentenciar al seu perfil d’Instagram.  La reportera sueca Malin Wahlberg és un altre cas; treballa per al diari esportiu Sportbladet i també va ser assetjada mentre feia una retransmissió en directe. Estava parlant de la prèvia del partit Corea del Sud – Suècia i comentant l’al·luvió d’aficionats suecs que s’estava desplaçant fins a l’estadi, quan un d’ells li va fer un petó a la galta sense consentiment i un altre la va envoltar amb el seu braç per sobre de l’espatlla, li va tocar el cap i la va despentinar. Wahlberg no va dubtar a denunciar-ho públicament.

Un nou capítol  vergonyant ha estat el de la periodista de Mediaset María Gómez  qui ha ensenyat unes imatges que demostren una deriva cultural alarmant. Ja  havia  denunciat el tracte d’alguns aficionats a les periodistes que treballen pels carrers russos i ara ella mateixa n’ha estat víctima. a través d’un vídeo publicat al seu compte de Twitter, ha ensenyat com un home se li apropa per fer-li un petó mentre ella parla a la càmera mentre estava fent una prèvia del partit dels vuitens de final d’aquest diumenge entre Espanya i Rússia. (30 de juny)

Els seus casos són la cara visible dels assetjaments realitzats al Mundial de Rússia. Desenes de periodistes pateixen situacions similars dia rere dia. Intenten treballar com els seus homòlegs, però són petonejades i abraçades en directe sense consentiment.

Deixa un comentari