Kathrine Switzer, atleta i feminista

Kathrine Switzer, nascuda el 1947 a Amberg, Bavària  a l’Alemanya ocupada i nacionalitzada estatunidenca. El 1967 fou la primera dona a córrer la Marató de Boston, ja que fins aleshores era una prova exclusivament per a homes.  Es va inscriure com a K. Switzer i va creuar la línia de sortida amb el dorsal 261 com si fos un corredor més. L’any abans, la seva col·lega Bobbi Gibb ja ho havia intentat.   Tot i que un dels jutges va voler detenir-la va aconseguir  acabar la cursa amb un temps de 4 hores i 20 minuts.  En 1971, la Marató de Nova York va decidir  integrar la categoria de dones, obrint  les portes a les dones a la  resta de maratons a nivell mundial. L’any següent, cinc anys després d’aquella gesta de Kathrine es va permetre oficialment les dones competir a la  marató de Boston.

Des de llavors Kathrine Switzer s’ha dedicat a lluitar contra la desigualtat entre dones i homes. Ha organitzat carreres en 27 països l’Avon International Running Circuit, en les quals han participat més d’1.000.000 de dones. No fou fins  1984 que la marató femenina esdevingué  prova olímpica a Los Ángeles, la va guanyar la nordamericana Joan Benoit.

Veiem el vídeo  Women Who Make America que rememora la gesta de Kathrine Switzer.

Deixa un comentari