Imatges del 8 de març 2018

Una de les que més m’ha impactat  és la de la instal·lació a la platja del Fortí de Vinaròs  de 739 creus blanques. Una per a cada dona víctima de la violència masclista durant els últims deu anys a l’estat espanyol. Cada creu duu el nom d’una dona morta, la seva edat, el lloc i la data en què fou assassinada i el nom de qui la va matar. Les ha instal·lats l’associació Femme Força de Vinaròs.

Manifestants feministes s’han concentrat davant del rectorat de la Universitat de València amb la intenció d’ocupar-lo simbòlica per a recordar que la institució tindrà per primera vegada a una rectora, Mavi Mestre. Tanmateix, l’ocupació ha quedat frustrada perquè les portes de l’edifici estaven tancades mentre un cordó policíac les protegia.

A Girona milers de dones han fet una cadena humana per reclamar “igualtat real” amb els homes.

 

 

Imatges de les manifestacions del matí a  Madrid i Barcelona.

Deixa un comentari