III Trobada de coeducació

Dissabte 6 de maig va tenir lloc la III Trobada de coeducació a l’ICE de la UAB. Tenia el suggerent  títol JOC DE TRONS? TRENQUEM ELS ROLS! amb el propòsit de jugar amb el concepte trons per reflexionar i qüestionar la lluita de poders i apostar pel trencament dels rols i de les violències que generen.  Ens plantejava com podem incidir des de l’educació .

Curs de feminisme per a microonesLa conferència inaugural va ser a càrrec de Natza Farré, periodista que ha trencat rols en els mitjans de comunicació i autora del llibre  Curs de feminisme per a microones.  Va parlar sense embuts i amb bones dosis  d’humor i ironia del feminisme a la societat actual. 

Posteriorment hi va haver tres tallers simultanis:

Actuem! Teatre per la igualtat (TRAMA, Serveis culturals) A través de la pràctica teatral replantegen  els estereotips i prejudicis per tal de fomentar el benestar personal i col·lectiu, la igualtat i les relacions saludables i equitatives tan necessàries en l’alumnat.

Coeducació avui: ampliem mirades (Fil a l’agulla)  El joc, les dinàmiques i la presentació d’experiències ajuden a qüestionar-nos els estereotips de gènere amb una mirada transfeminista i interseccional.

Violència masclista a la parella jove: la importància de la prevenció des de la transversalitat (TAMAIA, viure sense violència)  Es treballa  la prevenció de relacions abusives al jovent: el repte de la violència masclista. Eines per a la detecció i estratègies per al  treball de les relacions sanes.

La jornada va acabar amb una posada en comú i una crida al Departament d’ensenyament per tal que s’ocupi de la coeducació.

Deixa un comentari