Per fi l’estudi d’una escriptora al currículum dels estudiants francesos

M’ha sorprès saber que fins ara els estudiants francesos no tenien implementat al seu currículum la lectura de cap obra d’escriptores i això que en tenen de molt importants que podríem considerar “clàssics” ja que han trascendit temps i fronteres: Marguerite  Duras, George Sand, Marguerite Yourcenar, Louise d’Épinay, Colette, Madame de Sévigné i, com no, Simone de Beauvoir, entre d’altres.  A partir d’ara, segons ha estat anunciat a l ‘últim “butlletí oficial” de l’ educació nacional, el proper curs, els i les alumnes que triïn l’opció d’ humanitats en el seu últim any de secundària, tindran com a  matèria obligatòria, l’estudi de “La princesa de Montpensier”, és a dir Madame de Lafayette.  I això gràcies a la insistència d’una professora de literatura, Françoise Cahen, que l’any passat va iniciar una petició online per a donar-li  el seu lloc  a les dones en els programes de literatura” de l’ ensenyament secundari.  Aquesta petició va aconseguir quasi 20.000 signatures, suficients perquè la ministra d’ Educació, Najat Vallaud-Belkacem, la primera dona que ocupa aquesta cartera a França, respongués  anunciant el canvi en el programa oficial i celebrant-ho.   “És un pas important per a “la igualtat  entre homes i  dones”.

Deixa un comentari