Marina Jaber desafia el masclisme a Iraq anant en bicicleta

Aquesta artista musulmana de 25 anys repta les noies a pujar a la bicicleta en un país on és mal vist que les dones utilitzin aquest vehicle. Se serveix de les xarxes socials per a difondre el seu gest de rebel·lia i està aconseguint que part de la societat iraniana reaccioni.

MARINA JABER, coneguda com ” la noia de la bici”, diu “Quan em miren amb insolència o m’insulten els miro als ulls i els dic – Quin és  el problema?”. No  es  considera feminista. “Crec  en la humanitat. Ho faig per a les dones, però també per als homes ja que això no els concerneix només a elles. Molts homes no poden fer certes coses, com córrer. No és  normal, la gent es burla…Ho faig pel meu país”.

Les seves sortides per Bagda,  en l’actualitat acompanyada per altres noies i molts homes, han esdevingut actes de reivindicació de la igualtat de gènere. Fins i tot s’han estès a altres ciutats del país.

(La Vanguardia , 1 d’abril de 2017)

Deixa un comentari