Campanya de Sanitat prevenint l’assetjament digital

El Ministerio de Sanidad, Asuntos Sociales e Igualdad ha presentat avui una campanya dirigida a adolescents i joves que alerta sobre diferents formes de violència masclista que no sovint són percebudes com a violència com ara el control del mòbil per part de la parella. Anima les noies que puguin estar patint assetjament a denunciar-lo.

La campanya compta amb la col·laboració de Pantallas Amigas i  Twitter, Es mostren deu formes diferents de violència de gènere digital ( espiar el seu mòbil, exigir la geolocalització, obligar … )

S’ha recordat una dada que fa feredat:    Una de cada tres noies d’entre 15 i 19 anys considera inevitable o acceptable situacions de control !!!

Des del Ministerio s’insisteix en la importància d’un pacte d’ Estado per a l’erradicació de la Violència de Gènero ( està previst que el debat al Congrés i al Senat tingui lloc els propers mesos de maig i juny)

La campanya a les xarxes porta els  ‘hashtags’ #HaySalida y #Fuerzaenmivoz.

Els missatges es  presenten amb  imatges que mostren unes dones fortes, que es resisteixen a les situacions de control i agressió de les seves parelles i tenen el suport de les persones properes i la resta de la societat.

Video. Inclòs a l’article de El Periodico. 

Deixa un comentari