Condemnem els assetjaments per mòbil!

Segons he pogut llegir a El Periodico (20 de juliol), a Jaen ha estat detingut un jove acusat d’instal·lar una aplicació ‘espia’ al  mòbil de la seva parella que li  permetia accedir a les converses  de Whatsapp i a les xarxes socials a què la víctima era inscrita. Fins i tot podia activar el micòfon o la càmera de forma remota per escoltar i veure el que suceïa entorn el telèfon . La investigació es va iniciar a partir de la denúncia de la víctima qui, després de nou  mesos de relació, va sospitar que la seva parella l’estava controlant perquè no li semblava normal que ell sabés sempre el lloc on era  i algunes situacions que li succeïen.

Aquesta investigació en curs se suma a un cas d’empresonament d’un individu per haver tafanejat el mòbil de la dona. Això és el que li ha passat a A. J. S., veí de la  Cerdanya, a qui un jutge de Girona ha condemnat  a  dos anys i mig de presó ( si es  confirma la pena haurà d’ ingressar-hi) per haver accedit  al telèfon  de qui aleshores era la seva  parella i descarregar un fitxer guardat al correu electrònic i diversos missatges. El jutge  Antonio Miralles Amorós, del Jutjat Penal número 4 de Girona, atribueix a l’home un delicte de descobriment i revelació de secrets, amb l’agreujant de parentesc. A més de  la pena de presó,  el condemna al pagament  d’una multa de 3.240 euros i  li  prohibeix  aproximar-se a menys de 100 metros i  comunicar-se durant tres anys y sis mesos amb qui va ser la seva parella sentimental. ( El Periodico, dissabte 18 de juliol)

Deixa un comentari