Uns quants llibres recomanables

Las mujeresCECILIA CASTAÑO, catedràtica d’Economia Aplicada i membre de sabi@s encapçala l’equip multidisciplinar que signa LAS MUJERES EN LA GRAN RECESIÓN. POLÍTICAS DE AUSTERIDAD, REFORMAS ESTRUCTURALES Y RETROCESO EN LA IGUALDAD DE GÉNERO (VVAA. Cátdra. PUV, Madrid 2015) Sostenen que mentre durant la 1ª etapa de la recessió (2008-10) les dones sen’n sortien ja que l’atur es registrava sobretot entre els treballadors masculins de la construcció, a la 2ª etapa ( 2011-13) les principals víctimes han estat les dones, majoritàries als serveis públics afectats per les retallades.

desigualesMARIA PAZOS, matemàtica que ha formulat el programa de gènere de PODEMOS) va publicar DESIGUALES POR LEY ( Catarata, 2013) on argumenta que la crisi ha ocasionat que la qüestió de gènere retorni a cotes del segle anterior.

5e694dedb372a39bd2b16e581ff3b6e162186cad (1)La xarxa jurídica FEMINICIDIO ( amb un blog molt recomanable) vol sensibilitzar sobre tota mena de violència contra les dones. Milions de dones arreu del planeta moren no només per crims masclistes sinó també per trata sexual, cosa que significa la violació sistemàtica d’uns drets que les legislacions de molts països volen ignorar. GRACIELA ATENCIO edita el llibre EL ASESINATO DE MUJERES POR SER MUJERES. VVVV. Catarata-FIBGAR, Madrid 2015.

El puteroLes sociòlogues gallegues ÁGUEDA GÓMEZ, SILVIA PÉREZ Y ROSA MARÍA VERDUGO publiquen EL PUTERO ESPAÑOL. QUIENES SON Y QUE BUSCAN LOS CLIENTES DE LA PROSTITUCIÓN. Cararata, Madrid 2015. Analitzen, justament, l’inductor de la prostitució i la trata, el client.

dIVINASPATRICIA SOLEY BELTRÁN ha publicat     ¡DIVINAS! MODELOS, PODER Y MENTIRAS  ( Anagrama, Barcelona 2015) Analitza les dones visualment explotades per induir el consum femení de la indústria de la bellesa que mou més diners encara que el de la prostitució.

madame de staëlI una biografia: XAVIER ROCA-FERRER, MADAME DE STAËL, LA BARONESA DE LA LIBERTAD (Berenice, Córdoba 2015) és una nova aproximació a GERMAINE  NECKER, gran figura de l’Europa romàntica. 

Deixa un comentari