“Desitjo que vingui el diable”

Mary-MacLaneI-Await-the-Devils-Coming2-225x300deseo-que-venga-el-diablo_9788432224256-602x1024

I Await the Devil’s Coming  Aquest és el títol del llibre-diari personal d’una noia de 19 anys, MARY MACLANE, veritable bestseller als EEUU a principis de s. XX. L’autora es pot considerar la primera blogaire ( sense bloc, però) pel seu estil incendiari i modern en les seves confessions i particular forma de veure el món. Amb 100 anys de retard arriba a Espanya i és publicat en castellà per l’editorial Seix Barral. A través de les seves frases iròniques i burletes sobre la soledat i la feminitat, i els seus textos d’amor,  i sentiments hi veiem una jove escriptora alternativa que viu en un món hostil. Al seu diari trobem una noia altiva i narcisista, però també  divertida; té un estil precís, directe i arriscat;  es dirigeix a un ésser diabòlic a qui invoca a les pàgines  del diari i li demana  que l’ajudi a desfer-se de tots els mals i pegues que la seva joventut li imposa. Té un  llenguatge propi  i, sense saber-ho, molts anys després és el mateix que el de milers d’usuaris d’Internet.

220px-Men_Who_Have_Made_Love_to_Me_(1918_film)Mary MacLane va néixer a Winnipeg (Canadà) el 1881.  Després de triomfar amb el seu diari, publicat el 1902, es va traslladar a Nova York, on va escriure una sèrie d’articles per al ‘New York Tribune’ basats en les seves vivències i opinions. Va publicar dos llibres més  d’un marcat contingut autobiogràfic. La productora Essanay Studios els va adaptar al cinema,  ‘Men who have made love to me, una pel·lícula innovadora onMacLane s’interpreta a ella mateixa, fumant en escena i adreçant-se directament a l’audiència.

Va morir a l’habitació d’un hotel de Chicago al 1929, quan tenia 48 anys, per causes desconegudes.

Pàgina sobre l’escriptora ( en anglès)

Ara (19 de gener de 2015)

Deixa un comentari