Hayat Boumeddiene. Per què es radicalitzen?

Hayat-Boumedienne-la-esposa-de_54423202909_53699622600_601_341Aquest és el nom de la dona d‘Amedy Coulibaly, el gihadista que va segrestar una desena de persones en un supermercat jueu de París , després de l’atac contra el setmanari Charlie Hebdo. Les càmeres de seguretat de l’aeroport d’Istanbul van gravar el moment en què la dona més buscada de França  va entrar al país el 2 de desembre en un vol procedent de Madrid, on havia fet escala. El Govern turc ha confirmat que la dona ha creuat a Síria,  territori controlat per l’Estat Islàmic. Els països europeus han acusat el Govern d’Ankara de la laxitud dels seus controls fronterers, que permeten l’entrada al país de gihadistes que després es desplacen a Síria. 

La policia francesa busca   la dona , de 26 anys,  per l’assassinat d’una policia dijous passat i per l’atac a un supermercat jueu divendres, perpetrats juntament amb el seu company i ha difòs la fotografia on es veu com practica tir amb ballesta vestida amb burka. Hayat va néixer el 26 de juny  de 1988 a Villers-sur-Marne (Val-de-Marne) són 7 germans i després de la mort de la seva mare el 1994 els serveis socials se’n van fer càrrec. Fins molt recentment no ha tingut contacte amb el seu pare, Mohamed, segons  el diari Le Parisien. La noia s’ha anat radicalitzant des de 2010 ( fins i tot hi ha algunes fotos antigues en biquini) Ara és més  religiosa que Coulibaly  i té el desig d’anar a viure a un país àrab per perfeccionar el seu nivell d’àrab literari. Recentment va acomplir amb el deure de peregrinació a la Meca junt al seu company. 

La Vanguardia ( 13 gener 2015)

 

 

 

Deixa un comentari