Lapidada per la seva família una pakistanesa embarassada

La jove de  25 anys  Farzana Iqbal ha  estat  apedregada fins a la mort  davant del Tribunal Superior de Lahore, a l’est del país,  en un anomenat ‘crim d’honor’ per haver-se casat amb l’home que estimava després de rebutjar el que havia estat concertat per la família.   Segons ha relatat un alt càrrec oficial, un grup  d’una dotzena d’homes, entre els qual es trobaven el pare,  dos germans i antic promès de la dona, l’han atacada i li han provocat les greus ferides que li han causat la mort.   Tots els homes han fugit tret del pare que, en el seu descàrrec, ha manifestat que la noia havia embrutat l’honor de la família per voler legalitzar el matrimoni amb un home triat per ella i del qual esperava un fill  i rebutjar el matrimoni concertat amb un cosí seu.

Aquest cas no és en absolut aïllat, al voltant d’un miler de dones pakistaneses són assassinades cada any per les seves famílies en crims d’honor, segons la Fundació Aurat, un grup de defensa dels Drets Humans pakistanès. No obstant, aquesta organització adverteix que la xifra real probablement sigui molt superior, ja que ells només recopilen els assassinats que apareixen als mitjans. El Govern pakistanès no elabora estadístiques nacionals.

Llegit a la premsa el 28 de maig.  El Periodico

Deixa un comentari