Masclisme fins i tot a la indústria del cinema

Cate BlanchettAixí ho ha manifestat l’actriu australiana CATE  BLANCHETT  al Festival de Cannes afegint-se a les declaracions de la directora neozelandesa JANE CAMPION  el dia de la inauguració. Campion, presidenta del jurat i única directora dona premiada amb la Palma d’Or en 66 edicions del Festival, va aprofitar la roda de premsa per recordar les estadístiques: només el 7% dels 1800 films rebuts enguany són dirigits per dones i per això considera el concurs antidemocràtic; a més,   només una dona ha rebut un Òscar a la millor direcció (Kathryn Bigelow per En terra hostil) i només una dona entra a la llista Forbes com a millors pagats de Hollywood ( Angelina Jolie) Ahir en l’acte de presentació de la pel·lícula on participa, Blanchett va acusar  la indústria de discriminar les dones pagant-los menys pels mateixos treballs. També va demanar les actrius com concilien la vida familiar i la laboral.

Segons l’Observatori Audiovisual Europeu, autor d’un estudi sobre la presència femenina en el cinema GIRLS JUST WANNA HAVE FILMS, les pel·lícules dirigides per per dones només representen e 8.7% de les entrades venudes a Europa entre 2003 i 2012. A espanya només hi ha un 7% de directores i un 10% de guionistes mentre que a les escoles de cinema hi ha més alumnes femenines que masculines.

El País ( 14 de maig)   /   El País ( 17 maig)

Deixa un comentari