“Yihad” feminista en “topless”

Algunes dones occidentals i encara unes poques valentes àrabs han iniciat una guerra contra els islamistes radicals exhibint els pits.  “Els nostres pits poden més que les vostres pedres“, cridaven uns grups de dones davant les ambaixades europees de Tunísia  o davant algunes  mesquites com la de Sao Paulo a Brasil. Era una rèplica a l’amenaça anònima dels salafistes que havien piratejat les web del moviment feminista ucraïnès FEMEN  i van escriure “Us tallarem les mames i les donarem a menjar als nostres gossos“. Hi ha hagut d’ altres atacs com el que va rebre la pàgina web de Facebook de la branca tunisina de FEMEN on les reivindicacions van ser substituïdes per verset dels Coran i fotografies de peregrinació a La Meca. Les hostilitats van ser provocades per AMINA  TYLER, una tunisina de 19 anys que l’1 de març es va exhibir fumant i nua de la part de dalt a la seva pàgina de Facebook. Al pit, en àrab havia escrit: “El meu cos em pertany i no representa l’honor de ningú“. Amina va ser entrevistada per Ettounsiya ( li van pixelar el rostre per seguretat) va explicar  les amenaces de mort rebudes,  la seva vinculació  amb les feministes  i l’objectiu que perseguia: protestar contra la situació de la dona al món àrab. Va explicar que es despullaven parcialment per tal que el seu missatge tingués més ressò. La noia va desaparèixer a mitjan de març, posteriorment una tia va explicar que havia estat segrestada per la  família mateixa,  roman en un poblet de l’interior del país i no l’alliberaran fins que no pari d’estar boja. Per això FEMEN  s’ha mobilitzat arreu amb una sorprenent novetat: unes quantes feministes àrabs també ho han fet tot i que ALGUNES  s’han cobert el rostre per tal d’evitar represàlies.

El País ( 7 d’abril)

Deixa un comentari