La guerra a l’Afganistan s’acarnissa amb les dones i les nenes

Segons les Nacions Unides (ONU) les dones i les nenes afganeses s’estan convertint   en les víctimes principals de la violència al seu país, amb un 20% d’increment respecte l’any anterior ( malgrat que el total de víctimes ha disminuït per primer cop des de fa anys; el 2011  van registrar-se 3.131 mentre que el 2012 van descendir a 2.754)  Tot i les bones notícies, l’ONU va admetre que s’havia produït un 20% d’increment en el nombre de dones i nenes mortes o ferides el 2012: més de 300   mortes i 560   ferides. L’organisme alerta que el país afronta la creixent amenaça del retorn dels grups armats i d’una nova onada d’inseguretat tan bon punt les tropes de combat abandonin el país el proper any; moltes d’elles van ser atacades quan anaven a la feina.

A la fotografia una dona i la seva filla demanen almoina a Jalalabad. Informació de El Periodico (19 febrer)

Deixa un comentari