A Índia clamen pel respecte a la dona

La mort d’una jove estudiant de fisioteràpia de 23 anys  després  d’una violació múltiple a la capital ha mobilitzat la societat índia. Amanat, com ha estat anomenada la noia, ha esdevingut símbol d’igualtat en un país on ser dona és un perill.

Les manifestacions demanant  justícia han estat constants des  del 16 de desembre en saber-se la brutal agressió. Algunes d’aquestes  concentracions han estat marcades pels enfrontaments entre  ciutadans i  forces de seguretat i  dispersades amb  aigua, gasos lacrimògens i pals. Un policia i un periodista van morir i hi ha hagut més de 140 ferits.

Aquesta violació, més brutal de les moltes que tenen lloc al país sobretot a dones “occidentalitzades”, ha remogut les consciències a l’Índia  i a la resta del món. Ha posat de manifest la desigualtat que viuen les dones al país i la incapacitat del govern i les forces de seguretat de protegir-les. El secretari general de l’ONU, Ban Ki Moon,  ha demanat a les autoritat que facin el necessari per fer justícia i evitar nous crims.  En el seu comunicat llegim: “Cada dona i nena té el dret a ser respectada, valorada i protegida”.

Deixa un comentari