Mikael Gustafson, president d’Igualtat de gènere del Parlament europeu.

Aquest suec de 46 anys es declara feminista, ecologista, vegetarià i d’esquerres i és el primer president de la Comissió de Dret de la Dona i Igualtat de Genere home de l’eurocambra des que es va crear el 1984. Ja fa un any que ocupa el càrrec tot i les crítiques dels qui pensen que un home no hauria d’ocupar-lo perquè només les dones poden lluitar per la igualtat. Ell creu que la igualtat és una qüestió de democràcia i de drets humans; va assumir el càrrec perquè creu que el masclisme es pot eradicar  des de la política. Diu que  a casa cuina, neteja i es doblega els mitjons. La seva dona i la seva filla són les seves conselleres, i també l’ajuden les seves col·laboradores. Un dels seus objectius és la lluita contra la violència masclista. Tem que les dones   surtin perjudicades en la situació actual de crisi econòmica a  Europa i les retallades en qüestions socials.

El País ( 20 d’octubre)

Deixa un comentari