Utracatòlics argentins aturen un avortament a una dona violada

La dona es va acollir a la nova llei d’avortament aprovada pel  Parlament. Havia estat segrestada el passat 28 de juliol i obligada a prostituir-se a la Patagònia on l’havien dut. Va aconseguir escapar de la xarxa de trata de blanques, però estava embarassada;  va voler avortar perquè ara la llei argentina ho permet, però l’alcalde de Buenos Aires, el conservador Mauricio Macri, va fer públic el dia i l’hospital on s’havia de dur a terme l’avortament per tal de boicotejar la intervenció, la primera que s’havia de practicar amb la nova llei.  Un grup  ultraconservador catòlic  va interposar una ordre judicial que va aconseguir aturar la intervenció quan la dona, de 32 anys, ja era al quiròfan. Fou el capellà de la cínica qui va permetre l’accés als antiavortistes. El fet li ha ocasionat grans inconvenients ja que ella desitjava restar en l’anonimat per desconeixement dels fets per part de la seva família i ara el seu nom i habitatge han  sortit a la llum pública (els antiavortistes van organitzar manifestacions  davant  les  cases  del director de la cínic i  de la noia).

La legalització  de l’ avortament segueix sent polèmica a l’Argentina ( A la fotografia, manifestants a favor del dret a decidir davant ca Cort Suprema) Des de 1920 el Codi Penal permet les interrupcions voluntàries en cas de perill de  la vida o la salut de la mare o si l’embaràs és causat per una violació  a una dona  “idiota o dement”. Fins al març passat,  a més, les embarassades por una violació  i amb alguna discapacitat mental o menors d’ edat havien de recórrer a la  justícia per demanar permís  per a l’ operació. Però aleshores  la Cort  Suprema va determinar que podia practicar-se la intervenció sense tràmit judicial en tots els casos de violació. En el cas que ens ocupa, finalment, la Cort  Suprema va autoritzar  el passat dijous l’operació , que es  realitzarà properament en una data encara no concretada; també els jutges van  insistir que aquests casos  no requereixen tràmit judicial, agradi o no als antiavortistes.  El País (13 d’octubre)

Al país la trata de blanques és un fet habitual i són moltes les filles de famílies de la mitjana i alta societat que es troben desaparegudes. Fins i tot la presidenta del país Cristina Fernández va promulgar l’any passat  un decret que considera la trata de persones amb fins d’explotació sexual un delicte que pot ser penalitzat de 3 a 15 anys de presó; el decret prohibeix també els anuncis d’oferta sexual als diaris . La Fundació Maria de los Ángeles va ser creada per conscienciar sobre el problema per Susana Trimarco, la mare d’una d’aquestes noies que va ser segrestada i encara no ha estat trobada (Marita).

A les manifestacions en favor de la llei al dret d’avortament també es feia una crida per posar fi a la tracta de blanques.

Deixa un comentari