Un tribunal no veu assetjament sexual en petons i tocaments no consentits

L’Audiència de Madrid absol un cap que donava copets a les natges i tocava les seves dues empleades perquè no aprecia  propòsit sexual sinó sentimental. Considera que per tal que hi hagi assetjament sexual s’ha de donar una situació greument intimidatòria, hostil o  humiliant. Es tracta d’un farmacèutic de Madrid que feia petons a una de les subalternes sense que ella ho volgués o li tocava les cames o els cabells, també abraçava  l’altra de les empleades  o els escrivia cartes. Finalment les dones el van denunciar i l’home ha estat condemnat a tres mesos i dos dies de presó i indemnitzar-les amb poc més  d’11.200 euros. Però el juliol passat  l’ Audiència desestimà la condemna i va absoldre  el farmacèutic en entendre que no va haver assetjament;  en tot cas abusos, un delicte més greu pel qual no havia estat acusat i per  tant , pel qual no se’ l  podia condemnar. L’advocada Ángela Cerrillos, presidenta de l’ associació  de dones juristes Themis, no comparteix  la sentència. Creu que sí hi ha  base probatòria per a una condemna per assetjament. Les dues empleades van explicar que l’acusat, en negar-se elles a cedir als tocaments i els petons,  els va retirar temporalment incentius econòmics que percebien i això es pot considerar un intent  de pressió o intimidació. Glenys de Jesús, directora de l ‘Observatori de Gènere i  Justícia de Women’s Link, tampoc no comparteix  la sentència, que considera “discriminatòria”. A més, hi ha una situació  de subordinació, intimidatòria i  greument  hostil. Ell era el seu cap  i feia aquestes proposicions des d’aquesta situació de poder.  El País (9 d’octubre)

Deixa un comentari