Jane Austen: retrat als 13 anys

La primera de les imatges  és un retrat de       l’escriptora  anglesa JANE AUSTEN (1775-1817) a l’edat de tretze anys. Investigadors britànics han arribat a la conclusió que el retrat,  rebutjat  durant dècades,  era veritable, com  assegurava la seva família. Els experts es basen, per a la seva certificació,  en una fotografia del quadre feta el   1910, abans que fos  restaurat  i es cobrissin tant el nom de l’escriptora com el de l’autor –  Ozias Humphrey – i la data, 1789.  Aquest és l’únic retrat professional de Jane Austen que s’afegeix a l’esbós fet per la seva germana Cassandra (segona imatge) i al dibuix  (tercera imatge) descobert l’any passat per la biògrafa de la novel·lista,   Paula Byrne ( Informació de The Guardian i  The New Yorker)

La novel·lista anglesa és autora de novel·les considerades clàssics que retraten amb precisió la societat anglesa del seu temps com Emma o Orgull i prejudici i Seny i sensibilitat, moltes de les quals han estat objecte de versions cinematogràfiques.

 

Deixa un comentari