Alerta amb l’anomenada submissió química

Arreu del món milers de dones són violades després de ser enganyades i obligades a ingerir drogues que dobleguen la seva voluntat. En no haver un protocol sanitari comú la seva indefensió augmenta i els  seus  agressors queden lliures  de càrrecs.  Aquest delicte cruel que en mitjans policials s’anomena “submissió química” consisteix en la ingesta involuntària de fàrmacs com ara brenzodiacepina que eliminen totalment o parcial la consciència de la víctima  que és objecte de robatoris i/o violacions.

A El País d’avui podem llegir l’article  Violaciones imposibles de demostrar . És especialment colpidor el cas d’Andrea   violada fa dos anys a Barcelona i després de tot aquest temps de lluita   ha de fer front a la sentència exculpatòria del seu agressor per falta de proves per part de l’Audiència Provincial de Barcelona ( In dubio pro reo) tot i que el modus operandi d’aquest violador és ben conegut pels magistrats. Una de les proves que faltava és el grau d’alcohol i drogues de la submissió en sang tot i que Andrea presentava un dels símptomes més evidents d’haver-ne pres  (pèrdua total de memòria a partir de la segona copa que va beure amb el seu agressor).

A molts països s’han dut a terme campanyes de prevenció  i s’han creat blocs per advertir sobre aquest tipus d’agressions. Per exemple a  Canadà WATCH YOUR DRINK i a EEUU WHO’S WATCHING YOUR  DRINK [el nom és el del títol del llibre de Sharon Jackson, on narra la seva experiència] o  ICAN (WATCH  YOUR DRINK-WATCH YOUR FRIEND CAMPAIGN)

També a la xarxa es poden trobar pàgines sobre el tema en espanyol com aquesta notícia del  diari digital correogallego.es del 03/01/2012 Consejos para no convertirse en víctima de agresión sexual on concreta aquestes mesures molt especialment dirigides a les noies per evitar aquests violadors: :

• Surt  en grup. No romandre sola i fer-se acompanyar a la tornada per alguna persona coneguda.

• Vigila  el vas. Sostenir-lo a les mans, no deixar la consumició en cas d’haver d’anar al bany.

Demana  tu mateixa les begudes al cambrer.

Controla. No beure gaire ni gaire de pressa ajuden a mantenir el nivell d’ alerta.

Procura no beure de recipients on no se sap exactament què hi ha.

Dubta si el que prens té color o sabor estrany. Deixa-ho.

Si lligues… Avisa el teu  grup  d’amics   que te’n vas i amb qui. Que et truquin passat un cert temps.

Ofereix ajuda si veus una altra persona amb símptomes d’inconsciència.

Deixa un comentari