Assassins de dones que cobren pensió de viudetat i altres.

Després que hagin sortit a la llum dos casos que han escandalitzat tothom (Llorenç Morell, que va assassinar la seva esposa el 2005, i Nemesio Antonio Pisonero, qui va matar la seva el 1998 l’Administració adverteix que segons la legislació actual  n’hi pot haver d’altres.

En el primer cas, la Seguridad Social va admetre que va ser un «error»; en el segon, el Ministerio de Economía, encarregat de la pensió, per ser l ‘assassi funcionari, va reconèixer que no podia fer gaire  per revocar la prestació, perquè  era «legal».

Malgrat que la legislació prohibeix, des de 1967, que un assassí es beneficiï de la pensió  de la seva  víctima, no va ser fins al 2005, amb la Ley Integral, quan es van començar a relacionar les dades de sentències condemnatòries amb els beneficiaris de les pensions de viudetat. Però, com ha quedat demostrat, el  sistema té llacunes.   La Seguridad Social assegura que «les investigacions fetes han diuen que els casos són excepciolnals tot i que hi poden haver més errors.  Algunes associacions de dones i de víctimes de violència de gènere asseguren que poden  haver desenes d’ assassins cobrant la pensió  de la seva  víctima.

Un hombre que mató a su mujer cobra la pensión de viudedad.  (La Vanguardia)

Un hombre que mató a su mujer e hijo cobra pensión de viudedad desde 1998. (La Vanguardia)

Al costat d’aquesta deplorablehem pogut saber avui que la presidenta de Castella la Mancha, Dolores  de Cospedal ha suspès l’ajuda econòmica a les maltractades (l’Instituto de la Mujer de la regió ha ordenat tancar els subsidis sense recursos fixats per a 2012.  Tot i que el Govern  regional assegura que les cases seguiran obertes, la indignació i el desànim s’han generalitzat entre les traballadores d’aquestes cases i le dones a les quals ajuden.

Cospedal suspende la ayuda económica a las maltratadas. (El País )

Deixa un comentari