Una dirigent veïnal rebutja la Medalla d’Honor de Barcelona

María Ruíz Martos (Guadix, 1936), dirigent veïnal de 9 barris que tota la vida ha lluitat per un barri digne,  va rebutjar la medalla d’Honor de la ciutat que li oferia l’alcalde Trias. El seu rebuig és motivat per les polítiques de retallades que aplica el consistori. En concret les seves paraules van ser:

“Personalmente no la puedo aceptar de un Gobierno que está recortando por lo que yo he luchado”

Les seves paraules van ser aplaudides generosamnent pels assistents al lliurament de medalles al Consistori i la gravació de l’acte s’està difonent àmpliament per Internet.

Maruja, com és coneguda la María Ruíz Martos,  va arribar molt jove a Barcelona i es va  integrar  en el moviment  veïnal dels últims anys del franquisme. Va ser membre de l’associació  de veïns de Nou Barris des de la seva creació  el 1970 i va  participar  el  1976 en un tancament de familiars de treballadors de l’empresa Motor Ibérica, entre ells el seu marit, que anaven a ser acomiadats. Després de 28 dies a l’església de Sant Andreu, els  300 familiars,   molts d’ells dones i nens, van ser desallotjats de forma violenta.  Amb l’associació de veïns de la Prosperitat, de la qual  fou  presidenta,  va aconseguir que fos  inaugurat d’un casal d’avis.  

Deixa un comentari