Mor la feminista iraní Haleh Sahabí

haleh-sahabi

La veterana activista feminista iraní Haleh Sahabí de 54 anys  va morir en un confús incident,  durant el funeral del seu pare, membre de l’oposició.

Segons   la web opositora kaleme.com, propera al líder del moviment  verd  Mir Husein Musaví,  la dona va patir un atac cardíac quan protestava i s’enfrontava als policies que volien impedir la cerimònia de dol per  Ezatolah Sahabi.

Segons el govern no hi va haver enfrontaments sinó que la causa de la mort van ser  els seus problemes de cor, ara bé segons kaleme la salut de Haleh s’havia deteriorat molt a la presó on és des que el  juny de 2009 van esclatar protestes populars  contra la reelecció  del president  iraní, Mahmud Ahmadineyad, que l’oposició va qualificà de fraudulenta.

Una activista muere de un infarto tras sufrir acoso policial en el funeral de su padre. (El País, 2 juny)

Deixa un comentari