Human Rights Watch demana l’alliberació d’una activista saudí

manal-al-sharif-activista-detinguda Segons nota d’agència, Manal al- Sharif fou detinguda diumenge i traslladada a presó per haver penjat un vídeo a YouTube on apareixia conduint,  contravenint la prohibició tàcita ( no estipulada per llei) imperant a Aràbia Saudí, l’únic país al món que prohibeix conduir dones, saudís o estrangeres, i ho considera una violació de l’ordre públic.

De fet, l’acció de Manal obeix a una campanya online,  “Woman 2 Drive” , que ha utilitzat Facebook i Twitter per  instar les dones d’ Aràbia Saudí que tenen permisos de conduir internacionals   que comencin a conduir per tot el territori del país el 17 de juny  com a part  de les seves activitats quotidianes.

Manal al Sharif és assessora de seguretat informàtica i té 32 anys d’edat.

Amnistia Internacional

Deixa un comentari