Cada any milers de dones pateixen discriminació laboral

mujer_e_igualdad_de_tratoCom a complement al comentari del llibre d’Elisabeth Badinter La mujer y la madre, voldria fer una ullada a  un fet massa freqüent al nostre entorn. Milers de dones  es queden sense feina  a Espanya per ser mares.  El ‘mobbing’ maternal afecta  unes 4000 dones i nomes un 10% dels casos  arriben a judici.

Les xifres ens diuen que les empreses que afavoreixen la concicliació i la igualtat de drets entre homes i dones són més productives. Però la realitat mostra que milers de dones són discriminades laboralment per ser mares ( són acomiadades o relegades a llocs de menor categoria i se’ls nega la reducció de jornada…). La Fundación Madrina , ONG que s’encarrega de denunciar casos de  mobbing maternal i ajuda les dones que el pateixen, afrirma que arriben als 4000 casos l’any. El perfil de les dones  afectades pel “mobbing” maternal és el d’una dona  espanyola d’entre 25 i 35 anys, amb  qualificació  mitjana o baixa. La crisi econòmica ha augmentat aquesta discriminació,  sobretot entre les treballadores amb contractes temporals.

Segons paraules de Conrado Martínez, president de la Fundació: “Vivimos en un país en el que las mujeres tienen que decidir entre su carrera profesional o ser madres”. La situació d’exclusió laboral es perllonga durant els 3 primers anys del fill, anys en què les empreses han de  fer front als permisos de lactància o les jornades reduïdes.

Segons l’estudi “Mujer e Igualdad de trato. Análisis de la Maternidad en la Unión Europea“, el 60% de les dones pensa que tenir fills és un obstacle per a la seva carrera. Abans es tendia a “aparcar” la vida laboral, però ara moltes joves el que  fan és,  o bé renunciar als fills,  o bé renunciar al treball.

Una de les conclusions de l’estudi, promogut per la Fundación Acción Familiar,  és que el 85% de les espanyoles que treballen fora de la llar renuncia a tenir un segon fill.

A L’estudi es  destaca que el 51% de les dones que són  al mercat laboral no tenen fills, el 27% en té un, un 20% dos i només un 4% té  tres o més.

María Teresa López, responsable de l’ estudi, assegura que “actualment  España és el país europeu que menys protegeix la maternitat. Els països nòrdics, Alemanya o França desenvolupen polítiques que sí ho fan ( les baixes remunerades per maternitat de fins a un any – aquí 16 setmanes –  , els  horaris són mes flexibles i racionals i es fan contractes a temps parcial per als primers anys de vida del fill”.

Totes les embarassades han de saber que els  acomiadaments per  embaràs són  nuls.

Europa Press

Deixa un comentari