Dia mundial contra l’ablació

ablacio Tres milions de nenes de tot el món estan en risc de ser  víctimes de la mutilació genital (extirpació dels òrgans genitals externs )

28 països d’Àfrica i Àsia practiquen el ritual  i cada vegada hi ha més casos a molts altres països de tot el món per la immigració. 500.000 dones immigrants que actualmente viuen  a Europa han estat  mutilades als seus païses d’origen A més, cada any unes 180.000 són en risc de patir-la.  A nivelll mundial 140 milions ja l’han patida. Les nenes que l’han patida tenen seqüeles  físiques i psíquiques de per vida.

UNICEF i l’ONC World Vision han decretat el 6 de febrer com a Dia Internacional de la Tolerància Zero a la Mutilació Genital Femenina per tal de conscienciar tothom d’oposar-se a aquesta violència contra les nenes i adolescents  contrària a tots  els drets fonamentals com el de la salut.
Notícia a RTVE.

Deixa un comentari